söndag 20 juli 2008

Och på den sjunde dagen....

...försvann blödningarna men tyvärr blev det inget bada för det.

Vi har nu gjort en avstickare till Insel Usedom och därifrån vidare till Svinouche.
Utflykten till Polen visar sig dock bli en besvikelse. Då vi försöker hitta ställplats på andra sidan centrum visar det sig att enda sättet att ta sig dit är med hjälp av en färja som endast är till för bosatta i stan!! Dessutom tar den bara bilar under två ton (vi väger ca två men registreringsskyltarna gör att vi inte ens släpps i närheten av kön till färjan!)
Här någonstans får dessutom vår GPS spunk och ska till varje pris få oss MED färjan, någon annan väg FINNS inte.

Så småningom ger vi upp (alternativet är annars att ta omvägen via Stettin, ett antal mil och med tanke på hur vägarna inne i Swinoutche är vill vi inte chansa) och rullar tillbaka in i Tyskland.

Nu visar det sig dock att tyskarnas egen semester börjat så det är lögn i helskotta att hitta camping. Trägen vinner, och så småningom (på typ tionde försöket) hittar vi en skogsplats där vi kan stå en natt, dock måste vi vara därifrån senast 11 dagen därpå.
Parkerar och tar därefter en promenad i omgivningarna.

Visar sig att vi hittat en riktig pärla!
I närheten ligger en jättefin strand och vid det här laget har vinden mojnat och kvällssolen brutit igenom (törs man be om vackert väder imorgon?? Jag gör ett försök iallafall....)
På väg tillbaka till campingen hittar vi en liten resturang! Mitt i skogen!

Kvällens middag (fisk och pommes med honungsöl till) inmundigas därför mitt inne i skogen på resturangen Zum Rollmops!

Under kvällen kommer allt fler vandrande på cykelvägen förbi resturangen och så småningom är vi ganska många som hittat dit. Då plockar någon fram en gitarrr och börjar spela!
Mer öl och lite all”sång” (verkar mest kunna tyska hits vilket inte är min starka sida) senare knatar vi hem genom skogen.

En ”osannolik” kväll....

Inga kommentarer: