torsdag 13 november 2008

Mailsvar

Satt hela tisdagskvällen och svettades över ett svar till ÖmmaModren baserat på mina nattliga insikter.
Att få ner det i text är inte så lätt som det låter.
Efter flera timmar tryckte jag på sändknappen.
Iväg gick beskedet om hur jag tolkar hur hon vill ha relationen.
Och varför det inte kommer att kunna bli så.
Samt ett förslag på hur det skulle kunna vara istället.
I princip den enda lösning jag ser på problemet.....

Sedan dess har jag knappt vågat öppna mailboxen.
I går eftermiddag låg där ett kort svar.
Verkar som att förslaget godtas?!

Visst är det bra, men samtidigt har jag fått motsvarande besked i andra sammanhang tidigare. Besked som senare visat sig bara vara tomma ord.
Törs jag hoppas den här gången?
Vet inte.
Framtiden få utvisa.

Det som känns riktigt bra dock är att jag i klartext förklarat min syn på saken och stått upp för mig själv och mina närmaste.
Det känns riktigt bra!

söndag 9 november 2008

StorÅngest 2

Har insett att det börjar bli hög tid att ta tag i StorÅngest2 – min förlossningsrädsla.
Redan för flera år sedan när landstinget här slog på stora trumman om att nu var det minsann slut med kejsarsnitt om det inte var fara för mamman eller barnets liv, var jag i kontakt med specialistmödravården för att ta reda på hur det verkligen förhöll sig.
Fick då beskedet att möjligheten ändå fanns, men att det förutsatte att man under graviditeten var i kontakt med specialistmödravården för samtal etc. För Groddens tillkomst kan jag säga att det är tur. Hade det varit blankt nej hade jag aldrig ens övervägt tanken på barn.

Har funderat fram och tillbaka sedan dess.
Bara tanken på förlossning, smärta, risken att tappa kontrollen etc gör mig panikslagen.

I förra veckan var jag därför i kontakt med min barnmorska (var egentligen där för lite andra frågor, går inte upp i vikt, har en grym klåda på hela kroppen – troligtvis tvättmedels/tvålallergi - och fryser som en hund......Allt verkar dock vara som det ska så det är väl bara att bylsa på sig och äta mer fet mat...) och tog då upp frågan igen.

Har fått några tips om hur jag kan gå vidare och hon ska kontakta specialistmödravården. Egentligen vill inte de ta emot mig förrän betydligt senare i graviditeten. Själv har jag dock kommit fram till att jag vill ta tag i detta nu.
Hellre nu och kanske, kanske komma till en lösning som gör att jag klarar att föda ”naturlig” väg och faktiskt kunna genomföra en förlossning – inte bara överleva den, än att gå och vara orolig och på så sätt dels lägga energi som behövs för graviditeten på fel saker.

Jag vill kunna förbereda mig, inte fly.
Samtidigt har jag tagit mig igenom en hel del på resan genom livet hittills, har jag bara verktygen, tilliten och kraften kan jag kanske ordna även detta.
Men jag behöver hitta vägen fram och behöver vara trygg med den.

Lär återkomma i frågan.