måndag 17 november 2008

Suck!

Brevet jag skrev innehöll, så som jag såg det, ett förslag på lösning.
Idag visade det sig att det tolkats helt tvärt om!
Detta trots att jag lät Mannen läsa igenom för att försäkra mig om att det var begripligt.
Svart på vitt, konkret.
Tydligen gick det ändå att missförstå.
Eller rättare sagt – av kommentaren att döma har man läst mitt brev som Fan läser bibeln.
Suck.
Visst vet jag att kommunikation är svårt, men det här är löjligt.
De VILL helt enkelt inte förstå något annat än sin egen synvinkel.

Jag vill inte ha ett symbiosförhållande med dem.
En mer balanserad relation är dock helt ok.
Kan någon vettig själ förklara för mig hur man kan få detta till att jag ser det som ett hot att de skulle ha en relation till Grodden?!
Ska det vara så förbaskat svårt att läsa vad som STÅR i texten istället för att försöka läsa in det som KANSKE eventuellt kan finnas mellan raderna?

Vecka 18.

Om mitt minne inte sviker mig helt borde vi ha gått in i greviditetsvecka 18 igår.
Är väl på sin plats med en liten statusrapport.

Vikt: pendlar mellan 61 och 64 kilo. Vägde 63 när vi skrev in mig hos barnmorskan så än så länge verkar kroppen mest omfördelat sig. Kommer fortfarande i mina vanliga jeans men de nyinropade PO.Pmammajeansen är bekvämare. Har dock inte börjat med mammakläder på jobbet ännu.

Mage: syns lite. Är ”kvällsgravid” med betydligt större mage på kvällen. Tror det kan ha att göra med att min diafragma i normala fall är rätt ok så dagtid tror jag den står emot Groddens vikt men slaknar på kvällen.

Cravings: Inga speciella. Skulle i så fall vara att jag till och från blir rätt sugen på citrus – främst Mannens Citron-Lime-drink (i mitt fall alkoholfri) med is och Grape-tonic. Och citron i the.
Har dock inte vare sig börjat knapra på huset eller sniffa tvättmedel....(konstaterade Mannen i förra veckan nästan lite besviket)

Humörsvängningar: nää....

Babykänning: Tror jag känt Grodden röra på sig några gånger under de senaste veckorna. Första gången var nog (kan ju lika gärna ha varit dagens middag som rörde på sig) på ett orkesterrep för några veckor sedan udner det maffigaste partiet i De Meijs Hobbits. En liten musikälskare månne?


Babykläder: Har vi vid det här laget en hel del av. Har blivit en Tradera-junkie. Sötaste fyndet hittills är nog Stinky-bodyn.

Kort sagt. Fortfarande ganska mycket som vanligt. Dock tröttare men det kan lika gärna bero på att det är höst och jag hellst skulle vilja gå i ide. Trivs bäst hemma under en filt med en bok eller slösurfandes på Tradera.

Vad som däremot oroar mig är att vi nu snart tagit oss igenom halva graviditeten och det känns som att jag fortfarande inte fattat vad som är på gång!

Hör och häpna!

I helgen har vi tvättat samtliga kåkens fönster. Två veckor före första advent och inte ens i minusgrader?!
Det kan ha något att göra med att jag den här hösten blivit något av en huskatt.
Trivs bäst hemma, utan några tider att passa.
Denna framförhållning förvånar dock tom mig.

Utöver det håller vi på att äntligen försöka få till ett bröllopsalbum.
Har insett att den dagen Grodden anländer kommer det vara tji tid för sådant som inte hunnits med innan dess, och med tanke på att både jag och Mannen har teflonbelagt minne vore det bra att få till det snart. Jag merar, det var ju bara två år sedn vi gifte oss...

När kidsen tog studenten för ett antal år sedan gjorde vi ett varsitt fotoalbum till dem.
Använde då en funktion i Iphoto som fungerade supersmidigt. Nu kändes dock de mallarna inte rätt för att få till den rätta känslan för bröllopsalbumet så vi har letat runt en stund.
Hittade då Blurb vilken, om den håller vad den lovar verkar toppen. Har betydligt mer funktionalitet än Iphoto (kan tex importera sin blogg med kommentarer och allt och trycka upp! Finns tom en försäljningsfunktion för de böcker man tror omvärlden kan vara intresserade av att köpa...)

Annars har helgen varit lugn.
En mysig glöggkväll hos Wannabebondmoran, Greven och deras två och fyrbenta familj, i övrigt långa sovmorgnar, tvätt och småpyssel.
Nu väntar en ny vecka på jobbet. Hoppas den blir lite mindre intensiv än förra veckan och innehåller något mindre överraskningar och jobbtimmar.
Har insett att för många timmar på jobbet en vecka får betalas tillbaka under helgen. Energireserven är INTE vad den varit.....