torsdag 21 juni 2007

Mera barnfunderingar

Att jobba hemma på semestern är bra. Man får tid att tänka.

Funderar mycket över frågan kring barn eller inte. Har bland annat lagt ut ett av mina inlägg härifrån på Livshandbokens forum
Naturligtvis söker jag inga självklara svar för de finns troligtvis inte. Bara andras tankar kring frågan. Men funderingarna verkar väcka en del intresse när de kommer ut i ljuset.

Beslutet är och kommer alltid att vara upp till mig och min man. Jag vill bara att det ska fattas på rätt grunder. För både mitt, min mans och det eventuella barnets skull.

Samlar plus och minus, för och emot.

Åt idag lunch med en kompis. Hon berättade mycket om sina döttrar som nu flyttat hemmifrån.
Dock verkade hon inte sakna själva mamma-rollen särskilt mycket. Döttrarna är vuxna och det som inte "gått in" nu är bara att lämna därhän.

Det hon saknade var kvällarna med långa samtal över en kopp the. Sådant hamnar på plus-sidan.

Önskar jag själv haft en sådan mamma.
Min mamma var just - mamma. Har aldrig lärt känna henne särskilt väl som människan bakom mammarollen. Idag är kontakten oss emellan komplicerad.
Rollerna har ändrats och vi har inte kunnat hitta några nya som fungerar.

Kanske är det därför jag tvekar? Jag har inte så mycket annat att jämföra med och vill för allt i världen inte förlora mig själv till att "bara" vara mamma. Jag är så mycket mer än så.

Vill inte tappa bort mig själv igen.

tisdag 19 juni 2007

Vi har köpt en husbil!

Det här är inte sant - är vi kloka egentligen?
Vi har spontan-köpt en husbil!?

Så här hänger det ihop:

Det hela började i vintras när jag och maken var i Val Thorens i Frankrike och åkte skidor. En eftermiddag i backen stötte vi på en störtskön engelsman som, visade det sig, blivit ski-bum på gamla dar. Han fick nog av sitt jobb på BT i London, köpte sig en husbil och har nu i 9 säsonger häckat på en P-plats i Val Thorens hela skidsäsongen. 

Dittills när vi fantiserat över vår framtid hade vi, den dag maken pensioneras och jag blir ohemult välbetald konsult arbetande på distans ;-), funderingar om att sälja av villan och skaffa ett sommar/vårhus på Gotland och ett höst/vinterhus i Åre. 

Efter att ha träffat engelsmannen väcktes dock tanken: Tänk om vi skulle satsa på en husbil istället? Då är man ju inte begränsad till två ställen utan kan sätta ner sina bopålar varhelst andan faller på. Så vi var inne på idén att köpa en husbil istället om sisådär 15-20 år.

Senast någon av oss satte fötterna i någon form av bohag på hjul var dock för 15 år sedan så nuväcktes ju även nyfikenheten framförallt hos maken - hur ser en modern husvagn/husbil ut? 

Ska vi åka och titta så vi vet vad vi diskuterar? Min man är av den envisare sorten och har han fått något i huvet är det lögn i helskotta att få honom på andra tankar...

Sagt och gjort, i samband med lördagshandlingen tog vi "en sväng" förbi länets största återförsäljare. Och för att göra en lång historia kort: Där i ett hörn av parkeringen stod den - HUSBILEN! 

Ett perfekt litet hem med en helt suverän planlösning.

På mindre än sex meter har man fått in:

  • En dubbelsäng
  • Fyra sittplatser och ett bord (vilket kan göras om till ytterligare en dubbelsäng)
  • En köksdel bestående av två gasolplattor och en vask
  • Ett litet badrum med toa, handfat och dusch
  • En stycke arbetsbänk (till tex matlagning, ställa Tv/dator/dvd på etc.

+ en massa små och stora förvaringsutrymmen i form av skåp. Ovanför bord och bänkar är det infällda spotlights i taket, snygg klädsel och alla snickerier är i ljust trä. Utöver det ingår markis att sitta under (istället för förtält) och så lyckades vi deala till oss en A/C samt vinterisoleringsmattor (hela bilen har dubbelgolv och kan därför även användas till vinterns skidsemester)

Dessutom är bilen så pass liten och smidig att även jag kan köra den utan problem.

Efter en sen kväll/natt med mycket surfande för information kom vi så småningom till slutsatsen att vi vill börja ha roligt redan nu och inte vänta på makens pension. I söndags åkte vi därför tillbaka till firman och skrev under kontraktet.

Nästa steg i livet blev en husbil - oväntat, men spännande!

söndag 17 juni 2007

SEMESTER!!!

Gissa om den är efterlängtad ;-)
Semester - äntligen!
Har delat upp den på två perioder om två veckor stycket.

Först jobba, sedan resa....har inte helt lyckats ta död på Syster Duktig.

De närmaste två veckorna ska vi därför byta panel på delar av huset.
Eller för att vara mer korrekt - jag och maken målar, hantverkarna vi efter mycket om och men lyckats få tag på byter panelen. Dessutom passar vi på att åtgärda lite annat småjobb som måste göras och som vi med tummarna mer centralt placerade i handen gärna överlåter till mer praktiska individer när de ändå är igång.

Vidare ska vi rensa tre förråd.

Gällande prylar verkar livet vara ett evigt 15-spel.
Du vet - de där lådorna som borde stå på vinden om inte det vore fullt av grejer som egentligen borde stå i garaget om det inte vore för det faktum att det är fullt av prylar som skulle till tippen och då måste vi ha tag på en kärra och idag är inte tippen öppen och.......

Semester? Definitivt. Framförallt en härlig känsla när vi är klara.

Och dessutom två veckor ihop med maken - härligt!