Hmm, tror det är dags för en ny bloggkategori - mat!
Ända sedan vi var på bröllopsresa har jag varit helt hooked på Thailändsk mat. Vi gick en matlagningskurs i Chang Mai, men trots att resväskan var full av diverse kryddor, chilipaste och annat gott när vi kom tillbaka till Sverige har jag inte lyckats få någon fason på recepten på hemmaplan. Tills nu...
Låt mig presentera min nya favorit i köket: Mrs Chengs grytbas! Svindyr men smakar precis som på favoritrestaurangen på Khao San Road.
Ikväll blev det kycklingfilé med grön curry - sååå smarrigt och hjälp så enkelt!
Eftersom jag skjutsade Mannen till flyget imorse är jag "gräsanka". Mao - middagsmaten måste gå fort, annars blir den inte av.
Strimlade två kycklingfiléer som jag fräste i olja på hög värme, i med en burk grytbas grön curry, slängde efter några nävar wokgrönsaker, fyra klyftade champinjoner och lite finhackat citrongräs. Lät allt koka ihop och åt med jasminris och ett glas vin!
Tio minuter vid spisen och en jättesmarrig lördagmiddag!
Kan varmt rekommenderas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar